sobota 14. července 2012

Pardubice - reportáž

Stává se každoroční milou tradicí, že se v polovině července naši hráči účastní turnaje družstev v Pardubicích. Letos se nás sešlo dost na to, abychom sestavili dokonce dvě družstva - a tak se turnaje F v Pardubicích účastní týmy Postoupky Mouflons a Postoupky Ostriches. Tuto reportáž píši po čtvrtém kole z celkových sedmi.

Sestava "muflonů" Dvořák, Navrátilík, Dungl, Večeřa, Kolomazníková, s průměrem základní sestavy 2057, vypadá silně, nicméně tým je oslaben o to, že Marťovi Dvořákovi pracovní povinnosti umožnily účast až v posledních třech kolech, doposud jsme tak nastupovali v sestavě Navrátilík, Dungl, Večeřa, Kolomazníková. Do turnaje jsme vstoupili povinným vítězstvím 3-1 s Příbramským spolkem B. V druhém kole se bohužel z lovce stala lovná zvěř a s Durasem Brno prohrál vysoko 3.5-0.5. Ve třetím kole jsme vyfasovali zálohu Úholiček (tým Caissa Úholičky B) a v těžkém zápase vyhráli vysoko 3.5-0.5 (v obou duelech jsem byl kanárokazem já). Dnes dopoledne jsme prohráli s Caissou Třebíč 2.5-1.5 a máme zápasových 50 procent. Přijel Marťa Dvořák, tak teď vynechávám a píšu tuto reportáž.

Letošní novinkou jsou "pštrosi" v sestavě Bačák M., Staněk P., Netušil J., Rakušan, Ryšavý Ji. Peťa Staněk v úvodních třech kolech předvedl solidní a stabilní výkon ala "vlnolam" (na první šachovnici jsou většinou i níže nasazené týmy docela dobře vybavené), do čtvrtého kola nastoupil místo něj Marťa Bačák, který už odehraje zbytek turnaje. Postoupky Ostriches byli papírovými favority jen ve třetím kole, které vyhráli, jinak zatím utrpěli porážky. Páté kolo však nevypadá zle.

O individuálních výkonech se nebudu rozepisovat, někomu se daří, někomu méně. Zajímá-li vás více podrobností, naleznete je v oficiálních výsledcích.

Martin Dungl

Žádné komentáře:

Okomentovat